Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.11.2015

Військова прокуратура запобігла вчиненню тяжкого злочину

а

Військовою прокуратурою Південного регіону України спільно з Управлінням СБУ в Одеській області під час спроби розбійного нападу викрито групу на чолі зі співробітником Головного управління Державної міграційної служби України в Одеській області.
Об’єктом нападу мав стати автомобіль, який належить приватній комерційній структурі, зареєстрованій у м. Києві, і використовувався для перевезення значних сум грошових коштів готівкою, призначених для виплати «тіньової заробітної платні у конвертах».
Співробітники військової прокуратури попередили розбійний напад. Перед самим його початком злочинна група із 5 осіб була затримана.
Під час огляду автомобіля, який мав стати об’єктом нападу, вилучено значну суму грошових коштів готівкою, а саме – 185 тис. доларів США, 12,5 тис. євро та 320 тис. грн.
У ході санкціонованого слідчим суддею обшуку автомобіля, на якому пересувалися нападники, виявлено та вилучено знаряддя злочину – пістолет та декілька ємностей з фарбою. Зловмисники планували закидати цією фарбою лобове скло автівки з грошима і примусити водія зупинитися.
У учасників розбійної групи вилучено також формений одяг спецпідрозділу СБУ, пластикові наручники та металеві молотки для нанесення тілесних ушкоджень.
На даний час проводяться невідкладні слідчі (розшукові) дії, вживаються заходи щодо затримання інших учасників злочинної групи.
Зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 КК України, та вирішується питання про обрання щодо них запобіжного заходу.
Досудове розслідування проводить слідчий відділ військової прокуратури Південного регіону України.
Довідково:
санкція ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.
 

кількість переглядів: 3100