Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2016

Прокурора на Дніпропетровщині затримано під час одержання хабара в сумі 1000 доларів США

п

Сьогодні, 25 січня 2016 року, військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону спільно з працівниками УСБУ в Дніпропетровській області під час одержання неправомірної вигоди затримано одного з прокурорів Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1.
Установлено, що зазначена особа вимагала і одержала хабара в сумі 1000 доларів США за здійснення впливу на свого колегу, прокурора цієї ж прокуратури, щодо не притягнення громадянина С. до кримінальної відповідальності за вчинене правопорушення.
Безпосередньо при передачі неправомірної вигоди зловмисницю затримано, предмет хабара вилучено.
Наразі готується клопотання про обрання для неї запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, накладення арешту на вилучене майно, призначення відповідних експертиз.
У зв’язку з наявністю достатніх доказів, затриманій готується повідомлення про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України.
Досудове розслідування здійснює військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону.
 
Довідково:
Санкція ч. 2 ст. 369-2 КК України (зловживання впливом) передбачає покарання у виді штрафу від семисот п’ятдесяти до однієї тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.

кількість переглядів: 3228