Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2016

За розголошення інформації з обмеженим доступом підполковника ДПС України притягнуто до адміністративної відповідальності

/

Військовою прокуратурою Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України до адміністративної відповідальності у виді штрафу в розмірі 1,7 тис. грн притягнуто офіцера штабу Білгород-Дністровського прикордонного загону.
Установлено, що підполковник Ш., будучи військовою посадовою особою Державної прикордонної служби України, діючи умисно, у телефонній розмові із своїм знайомим, громадянином Я., розголосив інформацію щодо режиму патрулювання на державному кордоні, яка має гриф «для службового користування».
Цей факт став відомим правоохоронним органам, оскільки зазначений громадянин Я. притягується до кримінальної відповідальності за підозрою у створенні терористичної групи.
Таким чином, говіркий підполковник незаконно використав інформацію з обмеженим доступом, що стала відомою йому у зв’язку з виконанням службових обов’язків, повідомивши її «знайомому», чим вчинив корупційне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 43 Закону України «Про запобігання корупції» та ст. 172-8 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

кількість переглядів: 2711