Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2016

Новопризначеного директора Дунайського інституту Національного університету «Одеська морська академія» притягнуто до кримінальної відповідальності

/

Як повідомлялось раніше, військовою прокуратурою Білгород-Дністровського гарнізону спільно зі Службою безпеки України за одержання неправомірної вигоди в сумі 900 доларів США затримано директора Дунайського інституту Національного університету «Одеська морська академія». Операція відбувалась в одному з одеських ресторанів, де чиновниця святкувала своє призначення на більш високу посаду.
Враховуючи той факт, що під час документування злочинної діяльності академіка Академії наук вищої освіти України, доктора наук, професора одержано докази системного вимагання хабарів від 300 до 1500 доларів від абітурієнтів, їй повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченому ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).
1 квітня 2016 року Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області чиновниці обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 344,5 тис. грн.
У ході проведення оперативно-розшукових та слідчих дій встановлено місцезнаходження банківської скриньки підозрюваної, з якої вилучено грошові кошти в сумі 20 тис. дол. США. За рішенням суду на вилучені кошти буде накладений арешт з подальшою конфіскацією їх у дохід держави.
Досудове розслідування триває. Встановлюються інші факті скоєння злочину та перевіряється можлива причетність й інших осіб до скоєних злочинів.
Довідково:
Санкція ч. 3 ст. 368 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

кількість переглядів: 2941