Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2016

Військовою прокуратурою на хабарі у 1000 доларів затримано лікаря-хірурга військово-лікарської комісії в Одесі

/

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України спільно з підрозділом військової контррозвідки СБ України затримано лікаря-хірурга військово-лікарської комісії одного з військкоматів в м. Одесі.
Свої «послуги» за визнання мешканця міста непридатним для проходження строкової військової служби за станом здоров’я хабарник оцінив у 1000 доларів США.
Нечистого на руку медичного працівника правоохоронці затримали одразу після передачі хабаря. У ході проведення негласних (розшукових) слідчих дій предмет неправомірної вигоди був вилучений.
Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу стосовно зазначеної особи, накладення арешту на вилучене майно та готується повідомлення про підозру за ознаками кримінального правопорушення, перебаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
«Усі посадові особи, які мають відношення до проведення заходів з призову на строкову службу або службу за контрактом, - зазначив заступник військового прокурора Одеського гарнізону підполковник юстиції Максим Брильов, - повинні розуміти, що будь-яке порушення ними чинного законодавства каратиметься у найжорстокіший спосіб».
Довідково:
Санкція ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

кількість переглядів: 3140