Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.05.2016

За дезертирство солдат проведе за ґратами 5 років

/

Ленінським районним судом м. Миколаєва до 5 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця, призваного за мобілізацією до однієї з військових частин на Миколаївщині.
Зазначеного військовослужбовця у військовому званні «солдат» визнано винним у тому, що він в умовах особливого періоду вчинив дезертирство та ухилявся від проходження військової служби понад 100 діб.
Будучи затриманим, військовослужбовець порушив умови обраного щодо нього запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту і залишив своє місце реєстрації в Одеській області.
«Вільний» від служби час, а це майже 3 місяці, безтурботний солдат проводив у Вінницький області, де і був затриманий працівниками поліції.
При винесенні вироку суд врахував ступінь тяжкості вчиненого злочину, який відповідно до ст. 12 КК України відноситься до тяжких злочинів, а також повторне скоєння злочину.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 408 КК України здійснювала та підтримувала державне обвинувачення в суді військова прокуратура Миколаївського гарнізону Південного регіону України.
 

кількість переглядів: 2749