Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.06.2016

Військовою прокуратурою хабарнику в погонах, якого викрито на хабарі в великому розмірі, повідомлено про підозру

/

Військовою прокуратурою Криворізького гарнізону Південного регіону України систематично здійснюється робота з викриття корупціонерів серед працівників правоохоронних органів, зокрема, Національної поліції України.
Так, на початку червня поточного року військовою прокуратурою гарнізону задокументовано факт одержання неправомірної вигоди у великому розмірі заступником начальника одного з підрозділів ГУ Національної поліції в Дніпропетровській області, якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України.
Досудовим розслідуванням установлено, що капітан поліції, діючи з корисливих мотивів, з метою особистого незаконного збагачення за рахунок інших осіб, за попередньою змовою групою осіб із громадянином М., який був обізнаний у його злочинних намірах та вів перемовини від його імені, одержав від іншого громадянина неправомірну вигоду в розмірі 10000 доларів США.
Саме у таку суму хабарник оцінив вартість своїх «послуг» за повернення громадянину вилучених під час обшуку матеріальних цінностей, зокрема, стаціонарного комп’ютера, двох ноутбуків, двох мобільних телефонів та інших речей, а також закриття кримінального провадження, не притягнення його до кримінальної відповідальності та не перешкоджання його можливій протиправній діяльності у подальшому.
Стосовно підозрюваного судом обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою терміном 60 діб з можливістю внесення застави в сумі майже мільйон гривень (964,600 грн).
Подальшу долю нечистого на руку посадовця вирішить суд.

кількість переглядів: 2559