Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2016

Нечисті на руку посадові особи з Мінюсту на Дніпропетровщині постануть перед судом

/

Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України закінчено досудове розслідування і направлено до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 368 КК України відносно двох посадових осіб відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно Дніпропетровського міського управління юстиції.
У ході досудового розслідування встановлено, що у березні 2016 року зазначені особи, діючи за попередньою змовою, вимагали та одержали від громадянки К., яка діяла в інтересах третьої особи, неправомірну вигоду в розмірі 300 доларів США.
У таку суму нечисті на руку посадовці оцінили свої «послуги» за здійснення державної реєстрації речових прав громадянина на гаражне приміщення.
Як з’ясувалось, отриманого «заробітку» хабарницям виявилось замало, тому жінки вирішили поживитися за чужий кошт вдруге. Діючи за попередньою змовою, вони знову вимагали та одержали від громадянки К., яка діяла вже в інтересах інших осіб, неправомірну вигоду в розмірі 2500 доларів США за здійснення державної реєстрації речових прав останніх на гаражні приміщення.
Скільки мотузочці не витися, все одно кінець буде. Наприкінці березня 2016 року злочинниць затримано і вручено письмове повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Обом посадовцям обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у розмірі 826800 гривень та 689000 гривень відповідно.
Наразі долю правопорушниць вирішуватиме суд.

кількість переглядів: 2486