Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2016

Військовою прокуратурою на хабарі затримано співробітника одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області

/

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону спільно із працівниками оперативно підрозділу Департаменту внутрішньої безпеки УВБ в Одеській області Національної поліції України при одержанні другої частини неправомірної вигоди у сумі 300 доларів США затримано оперуповноваженого кримінальної поліції одного з відділів поліції Головного управління Національної поліції в Одеській області.
Зазначений оперуповноважений вдруге вирішив поживитися за рахунок інших. Будучи службовою особою правоохоронного органу, він вимагав та отримав від директора приватного підприємства хабара за не вилучення документів, комп’ютерної техніки, носіїв інформації під час проведення обшуку у приміщенні приватного підприємства, та закриття кримінального провадження за фактом використання завідомо підробленого документа.
Раніше, на початку червня 2016 року, посадовець вже отримав від директора приватного підприємства неправомірну вигоду у сумі 3 тис. 700 доларів США. Та цього хабара тоді здирнику виявилось замало.
Наразі проводяться першочергові слідчі дії щодо встановлення причетних до вчинення злочину інших осіб, а також збираються докази інших корупційних дій та службових зловживань з боку співробітників відділу поліції.
Також готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), та клопотання до суду щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 2467