Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2016

За перевищення службових повноважень, що призвели до смерті підлеглого співслужбовця, солдата на Херсонщині засуджено до 7 років позбавлення волі

/

Військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України відстояла в Апеляційному суді Херсонської області свою позицію щодо справедливого покарання солдата однієї з військових частин на Херсонщині.
Дослідивши матеріали справи, суд погодився з позицією державного обвинувача та своєю ухвалою відмовив у задоволенні апеляційних скарг і залишив у силі рішення суду першої інстанції, яким до 7 років позбавлення волі засудив вищезазначеного військовослужбовця.
Нагадаємо, наприкінці червня 2015 року солдат П., призначений тимчасово виконуючим обов’язки начальника їдальні польового табору військової частини, перебуваючи у нетверезому стані, в кімнаті для відпочинку їдальні з причин нібито незадовільного виконання кухарем Г. своїх обов’язків, побив підлеглого військовослужбовця, заподіявши останньому закриту черепно-мозкову травму тяжкого ступеню. За кілька днів від отриманих ушкоджень він помер у лікарні.
При винесенні вироку суд призначив стягнути з обвинуваченого на користь родини померлого грошові кошти в сумі 100 тис. грн.
Державне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.
 

кількість переглядів: 2306