Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2016

Офіцери військової прокуратури Південного регіону України вдосконалюють навички з бойової підготовки

/

Офіцерський склад військової прокуратури Південного регіону України постійно вдосконалює знання з військових дисциплін та вміння ефективно використовувати отримані навички під час виконання службових завдань.
Так, за планом спеціальної підготовки, затвердженим прокурором регіону генерал-майором юстиції Максимом Якубовським, протягом двох тижнів у два потоки для прокурорсько-слідчих працівників військової прокуратури проведено тридобовий польовий виїзд на полігони.
Збори на базі центру забезпечення навчального процесу Військової академії м. Одеси відбулись під керівництвом військового прокурора Південного регіону України Максима Якубовського та його першого заступника Петра Візнюка, які на власному прикладі навчали офіцерів основам військової справи, відповідальному ставленню до виконання своїх службово-бойових обов’язків. До заходу залучався особовий склад апарату прокуратури регіону, а також офіцери військових прокуратур Одеського, Білгород-Дністровського, Миколаївського та Херсонського гарнізонів.
Інша група прокурорсько-слідчих працівників Дніпропетровського, Запорізького, Криворізького та Кіровоградського гарнізонів, ураховуючи специфіку розташування та наявність відповідної навчально-матеріальної бази, проводили заняття у навчальному центрі однієї з військових частин Національної гвардії України.
Для участі в польовому виході на Чабанському полігоні, що на Одещині, були запрошені представники Військової академії м. Одеси та Національної академії прокуратури України, які мали змогу пересвідчитись у якості спеціальної підготовки військових прокурорів. До речі, вони не тільки спостерігали, як навчаються інші, а й самі навчалися військовій справі.
Заняття на базі військової частини Нацгвардії на Дніпропетровщині відбулись під керівництвом заступника військового прокурора Південного регіону України Валерія Кривоноса за участю керівників прокуратур гарнізонів.
Під час проведення польового виходу суттєву роль було приділено підвищенню кваліфікації прокурорсько-слідчих працівників, у тому числі практичному застосуванню кримінально-процесуального законодавства в умовах, наближених до бойових.
Зокрема, були розглянуті питання щодо особливостей огляду місця події на значних територіях та з великою кількістю уламків (огляд місця аварійної катастрофи, огляд військової техніки, яку було ушкоджено вибухом тощо), проведення огляду місця події в умовах ведення бойових дій та на території, яка перебуває під постійним обстрілом зі сторони незаконних військових формувань.
Крім того, в ході проведення навчань офіцери військових прокуратур гарнізонів здобули практичні навички при стрільбі зі стрілецької зброї (пістолетів, автоматів, кулеметів, снайперської гвинтівки) та метання бойових гранат.
Також були проведені заняття з тактичної підготовки. Кожен офіцер пройшов обкатку технікою, практично відпрацьовував подолання водних перешкод, обладнання фортифікаційних споруджень – окопів для стрільби лежачи, їх маскування, одягання індивідуальних засобів захисту тощо. Значну увагу було спрямовано на фізичну підготовку офіцерів, які під час зборів здали заліки по бігу на 3 км, підтягування на перекладині та віджимання на брусах.
Важливу роль під час проведення занять було приділено також й медичній підготовці особового складу. Зокрема, медичними фахівцями підрозділу «Дніпро-1» були  проведені заняття щодо порядку надання першої медичної допомоги. При цьому, враховуючи специфіку діяльності військових прокурорів, пріоритетним напрямком було визначено саме вміння надати медичну допомогу задля врятування життя потерпілим в екстремальних умовах.
На польовому виході активну участь приймала єдина представниця жіночої статі - старший лейтенант юстиції Аліна Рудяк, яка засвоїла навички стрільби та матеріальну частину озброєння, разом з усіма виконувала вправи фізичної підготовки, та, до речі, показувала добрі результати в усіх практичних та теоретичних заняттях, у тому числі з водіння БТР-3Е.
Під час привалів підполковник юстиції Денис Чинін та старший лейтенант юстиції Андрій Семенча продемонстрували свої кулінарні здібності, дозволивши офіцерам військових прокуратур насолодитися стравами польової кухні.
Загалом заняття пройшли на досить високому навчально-методичному рівні, жодних порушень заходів безпеки не допущено. Загальна оцінка особовому складу «добре». Мета, яка ставилася під час занять, була досягнута у повному обсязі. Сподіваємось, отриманий досвід у подальшому буде корисний під час виконання службово-бойових завдань.
На цьому польовий вихід було завершено, підсумки підведені, результати оголошені, особовий склад повернувся за місцем дислокації та продовжив роботу, а у пам’яті офіцерів залишилися приємні спогади та отримані в ході занять досвід на навички.

кількість переглядів: 3202