Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.09.2016

Військовою прокуратурою Південного регіону України проведено навчально-методичний семінар з питань організації представництва інтересів держави в суді та захисту при виконанні судових рішень в умовах законодавчих змін

/

У військовій прокуратурі Південного регіону України під керівництвом першого заступника військового прокурора регіону полковника юстиції Петра Візнюка відбувся навчально-методичний семінар.
Проблемні питання прокурорської діяльності та заходи щодо підвищення її ефективності в сфері представництва інтересів держави в суді та захисту при виконанні судових рішень стали основою обговорення на семінарі.
У заході взяли участь працівники управління представництва інтересів громадянина або держави в суді, протидії корупції у воєнній сфері апарату прокуратури регіону, військові прокурори гарнізонів та їхні заступники, прокурори військових прокуратур гарнізонів.
Практичної спрямованості набула дискусія після виступу начальника відділу представництва прокуратури регіону підполковника юстиції Ігоря Свентицького, присвяченого організації роботи органів прокуратури щодо представництва інтересів держави в судах в умовах удосконалення законодавства, зокрема змін до Конституції України (щодо правосуддя).
Під час заходу офіцери поглибили знання у питаннях звернення прокурора до суду першої інстанції із позовом на захист державних інтересів та участь прокурора в розгляді судами справ.
Детально обговорено питання ініціювання перегляду незаконних судових рішень та організації участі прокурора в розгляді справ апеляційною інстанцією.
Окрему увагу доповідачі звернули на особливості представництва прокурором інтересів держави в оборонно-промисловому комплексі.
Відбулася цікава і корисна розмова щодо роботи прокурора із забезпечення своєчасного та реального виконання рішень судів, постановлених за його позовом, та участь у виконавчому провадженні.
Наприкінці семінару учасники заходу обговорили практичні питання нового нормативного врегулювання роботи інформаційно-аналітичної системи «Облік та статистика органів прокуратури» («ОСОП»).
На завершення навчально-методичного семінару, підводячи підсумки роботи, перший заступник військового прокурора регіону Петро Візнюк відзначив важливість та актуальність питань, винесених на порядок денний та зауважив на необхідності акцентування уваги на повернення коштів держави представницькими заходами.
«Учасники семінару, - зауважив Петро Миколайович, - не тільки прослухали цікаві та корисні доповіді, а й мали можливість у жвавій дискусії закріпити отримані знання, що, безумовно, сприятиме подальшому підвищенню якості їхньої роботи».
 
 

кількість переглядів: 2072