Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.10.2016

Громадянина Грузії, який намагався підкупити прикордонника, засуджено

/

Гостро реагуючи на будь-які прояви корупційних злочинів, зокрема, пов’язані з наданням неправомірної вигоди військовим посадовим особам, військовою прокуратурою Південного регіону України у цьому напрямку проводиться ефективна системна робота.
Так, Іллічівським міським судом Одеської області за клопотанням військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України до покарання у вигляді штрафу засуджено громадянина Б., уродженця Грузії, який за неправомірну вигоду вирішив уникнути адміністративної відповідальності за перевищення ним терміну перебування на території України.
Громадянин Б., реалізовуючи свій злочинний умисел, вклав грошові кошти у свій національний закордонний паспорт та передав зазначений документ для перевірки службовій особі Державної прикордонної служби України, чим змусив останню зупинити прикордонний контроль та повідомити про злочин вище керівництво.
Дії хабародавця, який за гроші вирішив «задобрити» прикордонника, кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України.
За вироком суду йому призначено покарання у виді штрафу в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (8,5 тис. грн.), що значно перевищує суму наданого ним хабаря.
Військова прокуратура ще раз нагадує: не тільки хабарник, а і хабародавець за вчинене корупційне правопорушення відповідатиме у суді.
 

кількість переглядів: 2042