Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.10.2016

Військова прокуратура просить заборонити зовнішньоекономічну діяльність підприємству за порушення «торгівельного ембарго» Криму

     

         Генеральним прокурором підтримано та направлено до Міністерства економічного розвитку та торгівлі України подання Військової прокуратури Південного регіону України в порядку ст. 37 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» щодо застосування спеціальної санкції у вигляді тимчасового зупинення зовнішньоекономічної діяльності до ПРАТ «Юкрейниан Кемикал Продактс» (до березня 2015 року – ЗАТ «Кримський Титан»).
 
         Підставою для внесення вказаного подання стали відомості, одержані у ході досудового розслідування, про те, що вказане підприємство у 2015-2016 роках, всупереч встановленої законодавством України заборони, реалізувало схему постачання титанової рудної сировини (ільменітового концентрату) на тимчасово окуповану територію АР Крим. Зокрема, українським контролюючим органам надавались документи про нібито постачання руди до російського порту «Кавказ» на користь російського ТОВ «Титанові інвестиції». В дійсності ж, як підтверджено доказами, біля берегів Криму руда перевантажувалась на інші судна, які доставляли її до закритого українською владою порту «Керч».
 
         Цікаво, що і українське ПРАТ «Юкрейниан Кемикал Продактс», і російське ТОВ «Титанові інвестиції» мають у своєму складі Армянську філію – відомий завод «Кримський Титан», який є споживачем того самого ільменітового концентрату.
 
         Військова прокуратура Південного регіону України вважає, що порушення українськими підприємствами заборон, встановлених, зокрема, Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» та наказом Міністерства інфраструктури України «Про закриття морських портів», безумовно шкодять інтересам національної економічної безпеки України та вимагають належного реагування з боку усіх органів державної влади.

кількість переглядів: 2448