Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2016

За фактом вибуху в одній з військових частин на Кіровоградщині військова прокуратура розпочала кримінальне провадження

/

 Військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону Південного регіону України за фактом вибуху в одній з військових частин на Кіровоградщині розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 414 (Порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення), ч. 3 ст. 425 (Недбале ставлення до військової служби) КК України.
Як повідомлялось раніше, вибух у частині стався в понеділок, 31 жовтня 2016 року, на поверху будівлі, яка знаходиться в аренді 3 полку спеціального призначення Міноборони України.
Попередньо установлено, що через приведення в дію ручної гранати
Ф-1 військовослужбовцем, який загинув на місці, троє його співслужбовців були госпіталізовані до лікарні в тяжкому стані. Одразу на місце події виїхала швидка, рятувальники та оперативно-слідча група.
З’ясовано, що загиблим виявися батько трьох дітей, 29-річний житель Олександрії Василь Дівіченко, який в червні поточного року підписав контракт з 57-ю бригадою, а в серпні – перевівся до 3-го полку спецпризначення Міноборони України.
Наразі з’ясовуються всі обставини вибуху, призначено ряд експертиз. Крім того, перевіряється роль військового командування частини у можливій причетності до вибуху, зокрема, додержання вимог щодо зберігання боєприпасів.
Військова прокуратура Південного регіону України висловлює співчуття родині загиблого та сім'ям постраждалих і запевняє, що найближчим часом будуть установлені всі обставини трагедії, що сталася.

кількість переглядів: 2351