Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2016

Солдата на Дніпропетровщині, який викрав військову техніку, призначену для АТО, засуджено до 6 років позбавлення волі

/

Вироком Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області до покарання у виді 6 років позбавлення волі засуджено солдата однієї з військових частин на Дніпропетровщині.
Військовослужбовця Я. військової служби за контрактом визнано винним у викраденні військової техніки в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 410 КК України) та дезертирстві (ч. 3 ст. 408 КК України).
Досудовим розслідуванням установлено, що у травні 2015 року зазначений солдат, вступивши у злочинну змову з цивільною особою, викрав військову техніку, що поверталась до постійного місця дислокації у Донецьку область. Будучи призначеним водієм вантажівки, на борту якої знаходились три автомобілі, військовий вивіз її за межі частини та залишив на узбіччі дороги.
У той час, як в зоні АТО вкрай необхідна кожна одиниця техніки, зазначений солдат, маючи на меті збагатитись за чужий рахунок, у такий спосіб передав цивільній особі мобілізовану вантажівку з трьома автомобілями для подальшої реалізації, за що і отримав грошові кошти в сумі 30 тис. грн.
У подальшому, з метою уникнути кримінальної відповідальності за скоєний злочин та маючи намір зовсім ухилитися від військової служби, крадій неодноразово змінював місце свого проживання, аж поки в лютому 2016 року був затриманий правоохоронцями.
Державне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 3052