Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2016

Прикордонник, який за хабаря допоміг уникнути відповідальності, сам опинився на лаві підсудних

/

Військовою прокуратурою Білгород-Дністровського гарнізону завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно старшого офіцера протидії нелегальній міграції одного з відділів прикордонного загону Південного регіонального управління Державної прикордонної служби України.
Досудовим розслідуванням установлено, що наприкінці червня 2016 року зазначений офіцер у ході СМС листування з громадянином С. «пообіцяв» вплинути на рішення начальника відділення інспекторів прикордонної служби Білгород-Дністровського прикордонного загону щодо не притягнення громадянина Грузії до встановленої законом відповідальності за порушення правил перебування в Україні. Крім того, однією з умов так званої «угоди» було проставляння у паспорті порушника відмітки про перетин державного кордону про виїзд та в’їзд в Україну без його фактичного здійснення.
За таку «допомогу» іноземцю ласий до наживи посадовець отримав неправомірну вигоду в сумі 6300 грн.
Знаходячись на посаді борця з нелегальною міграцією в Україні, посадовець своїми діями сприяв її подальшому поширенню, за що одразу попав в поле зору підрозділу СБ України в Одеській області та військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України, якою до суду скеровано обвинувальний акт ч. 2 ст. 369-2 КК України.
Відтепер йому загрожує до 5 років позбавлення волі.
 

кількість переглядів: 2277