Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2016

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону на хабарі затримано двох поліцейських

/

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України спільно з працівниками Департаменту внутрішньої безпеки УВБ в Одеській області днями викрито «кримінальний дует» з двох службових осіб Управління патрульної поліції в м. Одеса ГУНП в Одеській області.
Досудовим розслідуванням установлено, що два лейтенанти патрульної поліції за повернення раніше вилученого посвідчення водія та не притягнення до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом в стані сп’яніння вимагали від громадянина С. неправомірну вигоду в сумі 800 доларів США.
З часом вказаного хабаря здирникам виявилось замало, тому вони висунули вимогу потерпілому про передачу їм додаткової суми неправомірної вигоди. Безпосередньо під час передачі вилученого раніше документу та другої частини хабаря зловмисників затримали правоохоронці.
Наразі готується клопотання про обрання поліцейським запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, накладання арешту на вилучене майно, призначення відповідних експертиз.
Крім того, обом хабарникам готується повідомлення про підозру за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України.
 
Довідково
Санкція ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

кількість переглядів: 3890