Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2016

За «сприяння» у безперешкодному проходженні митного контролю інспектора Херсонської митниці засуджено до штрафу в сумі понад 25 тис. грн

/

Головного державного інспектора відділу митного оформлення «Чонгар» Херсонської митниці Державної фіскальної служби визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди за вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).
Як повідомлялось раніше, інспектор С., будучи службовою особою правоохоронного органу та нестримно бажаючи збагатитися за рахунок інших осіб, одержав від громадянина Т. неправомірну вигоду в розмірі 7000 російських рублів (2 678 грн) за безперешкодне проходження митного оформлення.
За таку суму він «дозволив» громадянину перенести через кордон без декларування 150 тис. російських рублів, що перевищує передбачені законодавством України 10 тис. в гривневому еквіваленті.
Генічеським районним судом Херсонської області митника засуджено до покарання в вигляді штрафу в розмірі 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 25500 грн. Крім того, його позбавлено права обіймати посади у державних правоохоронних та контролюючих органах, строком на два роки.
Державне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Херсонського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2833