Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2016

На Дніпропетровщині за викрадення зброї військовослужбовцю загрожує до 12 років позбавлення волі

/

Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України у суботу, 19 листопада, по гарячих слідах затримано військовослужбовця однієї з військових частин на Дніпропетровщині, який вчинив зухвале викрадення зброї АКСУ-74.
Завдяки вірно спланованим оперативним слідчим діям у найкоротші строки слідчими прокуратури встановлено винну особу та повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення зброї).
Досудовим розслідуванням установлено, що молодший сержант військової служби за контрактом, діючи умисно, під час розвантаження військового майна частини викрав з кабіни автомобіля автомат АКСУ-74, маючи намір в подальшому розпорядитися зброєю на власний розсуд.
«Оперативно проведені слідчі та негласні розшукові дії спільно з працівниками військової контррозвідки та внутрішньої служби правопорядку, - розповів прокурор військової прокуратури Дніпропетровського гарнізону Богдан Купрійчук, - дозволили швидко повернути зброю до військової частини».
Наразі вирішується питання щодо обрання для підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування триває.
Довідково:
Санкція ч. 3 ст. 410 КК України (викрадення зброї, боєприпасів, вчинені військовою службовою особою в умовах особливого періоду) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

кількість переглядів: 2722