Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.12.2016

За ухилення від військової служби двоє військовослужбовців-контрактників отримали по два роки дисбату

/

Приморським районним судом м. Одеси за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 (самовільне залишення військової частини в умовах особливого періоду) КК України, військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з частин на Одещині засуджено до двох років тримання в дисциплінарному батальйоні.
Зазначений матрос Х. судом визнаний винним у тому, що він в умовах особливого періоду, без поважних причин, з метою повторно ухилитись від проходження військової служби у період з грудня 2015 р. по травень 2016 р. чотири рази залишав розташування військової частини.
Самовільно звільнивши себе від виконання обов’язків військової служби, утікач проводив час на власний розсуд.
За вчинення аналогічного правопорушення ще одного військовослужбовця на Дніпропетровщині Центрально-Міським районним судом м. Кривого Рогу Дніпропетровської області також засуджено до двох років тримання в дисбаті.
Солдат С. військової служби за контрактом визнаний винним у тому, що він в умовах особливого періоду з жовтня 2015 р по вересень 2016 р. без поважних причин не з’являвся вчасно на службу та був відсутній в частині більше року.
Натомість зазначений військовослужбовець перебував за місцем свого проживання, де проводив час на власний розсуд.
Тепер за свою легковажність обидва військовослужбовця відбуватимуть покарання у дисбаті.
 

кількість переглядів: 2405