Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2016

Військова прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом розтрати державних коштів на одному з підприємств оборонно-промислового комплексу

/

Військовою прокуратурою з метою захисту інтересів держави систематично вживаються заходи представницького характеру щодо дотримання законодавства на підприємствах оборонно-промислового комплексу.
Так, установлено, що державне підприємство «Суднобудівний завод імені 61 комунара», виконуючи договори з ремонту та технічного обслуговування суден і човнів Військово-Морських Сил Збройних Сил України, зокрема, фрегата «Гетьман Сагайдачний», ракетного катера «Прилуки», десантного катера «Сватове», використовувало металопродукцію зі складу підприємства, документально оформивши її як придбану у двох товариств з обмеженою відповідальністю в результаті тендерних торгів.
Наслідком «хитромудрої оборудки» посадовців ДП «Суднобудівний завод ім. 61 комунара» стало безпідставне перерахування на рахунки вищезазначених товариств грошові кошти на загальну суму 1,3 млн. грн.
За даним фактом військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
Наразі триває досудове розслідування.

кількість переглядів: 2502