Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.12.2016

Військовою прокуратурою скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох дезертирів та зрадників

/

Військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України закінчено досудове розслідування і направлено до суду обвинувальні акти стосовно колишніх військовослужбовців ЗСУ, які зрадивши Присязі, перейшли на бік країни-агресора.
Колишній молодший сержант Баранов О. В. та прапорщик Одинцов М. Є, проходячи службу в одній з військових частин, дислокованих на території Автономної республіки Крим, під час окупації півострову не виконали наказу про прибуття до нового місця служби і залишились на окупованій території, тим самим вчинивши дезертирство, у зв’язку з чим були оголошені у розшук.
Зазначимо, у березні 2014 року на загальному шикуванні особового складу військової частини Баранов О. В. та Одинцов М. Є. відмовились виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та заявили про намір проходити службу в Збройних Силах Російської Федерації.
У подальшому вони уклали контракти про проходження військової служби в ЗС РФ на посаді механіка літака військової частини та повітряного радисту авіаційної ланки змішаної авіаційної ескадрильї змішаного авіаційного полку військової частини ЗС РФ.
20.11.2016 співробітники Служби безпеки України, виконуючи доручення військової прокуратури, у повній відповідності до вимог кримінального процесуального законодавства затримали Баранова О. В. та Одинцова М. Є. на території України.
Затриманим особам військовою прокуратурою Миколаївського гарнізону Південного регіону України вручено письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 408 (дезертирство) КК України, ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України.
Тепер подальшу долю дезертирів та зрадників вирішуватиме суд.

кількість переглядів: 3052