Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2017

На Одещині сержанта, який налагодив продаж викрадених із частини боєприпасів, взято під варту

/

За клопотанням військової прокуратури Одеського гарнізону Південного регіону України 21.03.2017 Приморським районним судом м. Одеси обрано запобіжний захід у виді тримання на гауптвахті строком 60 діб начальнику складу взводу матеріального забезпечення однієї з військових частин на Одещині. В якості альтернативи судом визначена можливість внесення застави в розмірі 128 тис. грн.
Як установлено в ході слідства, наприкінці лютого 2017 р. військовослужбовець військової частини у званні «сержант» запропонував громадянину Ф. придбати у нього навісний динамічний захист, що входить до динамічного захисту танку та містить у собі близько 280 гр. тротилу.
У ході проведення негласних слідчих (розшукових) дій правоохоронцями задокументовано 3 факти реалізації 23 коробок зазначеного динамічного захисту на загальну суму 1,5 тис. грн.
19 березня 2017 р. під час чергового продажу 8 коробок вищевказаних боєприпасів «підприємливого» сержанта затримано військовою прокуратурою Одеського гарнізону спільно з працівниками підрозділу військової контррозвідки та співробітниками Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в порядку ст. 208 КПК України.
Предмет злочину вилучено в повному обсязі.
Військовою прокуратурою затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 410 КК України.
Досудове розслідування триває.
 
 

кількість переглядів: 2800