Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2017

Військова прокуратура вимагає сплати штрафних санкцій за порушення строків гарантійного ремонту одного з кораблів ВМС ЗСУ

/

Військовою прокуратурою Південного регіону України приділяється пильна увага питанням діяльності службових осіб підприємств оборонно-промислового комплексу під час виконання державного оборонного замовлення щодо ремонту озброєння та військової техніки.
Проведеним військовою прокуратурою вивченням встановлено факт виходу з ладу дизельного двигуна фрегата Військово-Морських Сил Збройних Сил України «Гетьман Сагайдачний» невдовзі після його ремонту на виконання державного оборонного замовлення.
Незважаючи на порушення умов контракту, підприємство-підрядник, що на Миколаївщині, не усунуло дефекти двигуна по гарантії упродовж узгодженого терміну, що негативно впливає на боєготовність ВМС ЗСУ.
З метою усунення порушень закону та стягнення штрафних санкцій за порушення строку виконання гарантійних зобов’язань військовою прокуратурою Південного регіону України 25.04.2017. пред’явлено позов на суму 866 тис. грн.
Наразі триває судовий розгляд справи. Питання законності використання бюджетних коштів і надалі перебуватиме в полі зору військової прокуратури Південного регіону України.

кількість переглядів: 3848