Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2017

Військова прокуратура повернула державі 323 га землі військового полігону вартістю майже 9 млн грн.

              

На початку серпня, за наполегливої позиції військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону, реально виконано кілька рішень господарського суду Одеської області про повернення державі земель Тарутинського загальновійськового полігону.
Зокрема, сторонами виконавчого провадження підписано акти прийому-передачі у власність Міністерства оборони України земельних ділянок військового полігону загальною площею 323 га (23, 50, 100, 150 га) вартістю 9 млн грн.
Нагадаємо, що раніше, у червні 2017 року господарським судом задоволено 4 позови військової прокуратури в інтересах держави в особі Міноборони України та Білгород-Дністровської КЕЧ району до Тарутинської РДА Одеської області та фермерських господарств.
Рішеннями суду визнано недійсним та скасовано розпорядження вищевказаної райдержадміністрації, якими у 2012 році незаконно вилучено землі військового відомства та надано їх в оренду приватним підприємствам для вирощування сільськогосподарських культур.
Окрім того, на даний час військовою прокуратурою вживаються дії щодо реального виконання ще одного судового рішення про повернення у власність Міноборони 180 га земель Тарутинського полігону вартістю 5 млн грн.
Військовою прокуратурою і надалі буде проводиться принципова послідовна робота щодо повернення у власність військового відомства земель оборони.
 
 
 

кількість переглядів: 2601