Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2017

На Одещині військовою прокуратурою затримано цивільну особу, яка підбурювала курсанта академії до викрадення вогнепальної зброї та боєприпасів

/

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України розслідується кримінальне провадження за фактом викрадення зі складу ракетно-артилерійського озброєння військової частини у смт. Чорноморське Одеської обл. близько 164 одиниць 9 мм пістолетів ПМ.
01.11.2017 військовою прокуратурою Одеського гарнізону спільно з працівниками Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Одеській області затримано громадянина П., який за грошову винагороду підбурював курсанта Військової академії у м. Одесі вчинити протиправні дії щодо викрадення з військового навчального закладу військову стрілецьку зброю та бойові припаси, зокрема 5,45-мм автомат Калашникова та магазини до нього, ручні гранати, 9мм та 5,45мм патрони.
Досудовим розслідуванням установлено, що в ході спілкування із громадянином останній демонстрував курсанту 9мм пістолет Макарова, а також повідомив про наявність у нього двох 5,45-мм автоматів Калашникова.
Під час передачі «замовленої» зброї та боєприпасів на загальну суму 13 000 грн та 1 200 дол. США, яка проходила під контролем правоохоронців, вказану особу затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, тривають обшуки.
Військовою прокуратурою Одеського гарнізону вирішується питання про повідомлення громадянину підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України та готується клопотання до суду щодо обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування триває.
 

кількість переглядів: 2686