Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.11.2017

За самовільне залишення військової частини солдата засуджено до 4 років 1 місяця позбавлення волі

/

Вироком Біляївського районного суду Одеської області від 24.10.2017 за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини або місця служби) солдата Ш. однієї з військових частин на Одещині засуджено до 4 років 1 місяця позбавлення волі з відбуванням покарання у кримінально-виконавчій установі.
Вказаного військовослужбовця у жовтні 2015 року Біляївським районним судом Одеської області засуджено за аналогічний злочин до 4 років позбавлення волі зі звільненням від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки. Однак жодних висновків солдат не зробив, продовживши після суду незаконно перебувати поза межами частини до серпня 2016 року, чим повторно вчинив самовільне залишення військової частини та був відсутній на службі тривалістю 10 місяців.
При призначенні остаточного покарання суд на підставі ст. 71 КК України за сукупністю вироків, шляхом часткового приєднання покарання за попереднім вироком, відправив вказаного солдата до місць позбавлення волі строком на 4 роки 1 місяць.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2377