Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2017

На Одещині сержанта ЗСУ, який продавав викрадені з військової частини боєприпаси, засуджено до 5 років позбавлення волі

/

Вироком Суворовського районного суду м. Одеси начальника складів взводу забезпечення роти матеріального забезпечення військової частини засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням військового звання «сержант».
Вказаного військовослужбовця судом визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 410 КК України.
Слідством установлено, що у лютому 2017 року військовослужбовець однієї з військових частин на Одещині запропонував громадянину придбати у нього навісний динамічний захист, що входить до динамічного захисту танку та за висновками експертів містить у собі близько 260 гр. тротилу.
19 березня 2017 р. під час чергового продажу вищевказаних боєприпасів «підприємливого» сержанта затримано військовою прокуратурою Одеського гарнізону спільно з працівниками підрозділу військової контррозвідки та співробітниками Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в порядку ст. 208 КПК України.
При винесенні вироку суд урахував щире каяття обвинуваченого, активне сприяння розкриттю злочину, добровільне відшкодування завданого збитку, та шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим, визначив йому остаточне покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років.
Публічне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2897