Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2019

Військова прокуратура продовжує збирати докази збройної агресії РФ

/

За процесуального керівництва Військової прокуратури Південного регіону України слідчий відділ Управління СБ України в Одеській області розслідує кримінальне провадження, розпочате 25 листопада 2018 року за фактами агресивного ведення війни Збройними силами РФ та ФСБ РФ, шляхом обстрілу та захоплення у полон двадцяти чотирьох українських військовослужбовців (троє з яких отримали поранення різного ступеню тяжкості), а також військових катерів «Бердянськ», «Нікополь», буксира «Яни Капу» (ч. 2 ст. 437, ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України).
7 вересня 2019 року під патронатом Президента України відбувся довгоочікуваний обмін полоненими між Росією та Україною, в результаті чого на Батьківщину повернулись 35 українських громадян, які незаконно утримувались в Росії та на тимчасово анексованій території АР Крим.
Серед звільнених українців – двадцять чотири моряки з військових кораблів, що були захоплені спецслужбами РФ у Керченській протоці, двоє з яких – співробітники СБУ, та одинадцять політв’язнів і цивільних осіб.  
З метою документування фактів агресивного ведення війни Збройними силами РФ, незаконного утримання громадян України та захоплення військових суден, слідчими СБУ заплановано найближчим часом проведення відповідних слідчих та процесуальних дій зі звільненими військовослужбовцями ВМС ЗС України.
Військова прокуратура, збираючи факти збройної агресії РФ на території України, і надалі продовжуватиме стояти на захисті цілісності та суверенітету нашої держави з метою встановлення істини у Міжнародному кримінальному суді.

кількість переглядів: 3250