Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.08.2016

Заява прес-служби військової прокуратури Південного регіону України

/

      29 серпня 2016 року минув рік з того дня, коли військовою прокуратурою Південного регіону України було затримано «на гарячому» під час одержання неправомірної вигоди у розмірі 15 тисяч доларів США начальника Одеського міського управління міліції та його співучасника. Під час затримання частина хабара – 10 тис. доларів США, - була вилучена безпосередньо з машини правоохоронця.
         Вже у листопаді 2015 року обвинувальний акт було направлено до Біляївського районного суду Одеської області (відповідно до вимог КПК підсудність визначається за місцем вчинення злочину). З того часу триває судовий розгляд справи, а обвинувачені весь час знаходились під вартою.
      На жаль, з 4 серпня поточного року суд не знайшов можливості розглянути клопотання прокурора про продовження строку тримання обвинувачених під вартою. Цьому, у тому числі, сприяли і дії сторони захисту у вигляді зловживання процесуальними правами, симуляції погіршення стану здоров’я обвинуваченими тощо.
         За таких обставин підстави для тримання обвинувачених у вчиненні тяжкого корупційного злочину з кінця дня 30 серпня 2016 року відсутні. Інший запобіжний захід судом їм також не обраний.
         Військова прокуратура Південного регіону України, як сторона обвинувачення у кримінальному процесі, на даний час не має процесуальних прав та можливостей змінити цю ситуацію, не дивлячись на те, що протягом всього судового розгляду державне обвинувачення має достатньо передбачених законом доказів вини кожного з підсудних.

кількість переглядів: 3749