Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2016

Військова прокуратура відстояла в апеляційному суді свою позицію щодо належного покарання офіцера Овідіопольського РВК

/

Військова прокуратура Одеського гарнізону Південного регіону України відстояла в Апеляційному суді Одеської області свою тверду та принципову позицію щодо належного покарання офіцера відділу комплектування Овідіопольського районного військового комісаріату Одеської області, який відкрито відмовився виконати наказ про вибуття до нового місця служби.
Дослідивши матеріали справи, суд погодився з позицією державного обвинувача та своєю ухвалою відмовив у задоволенні апеляційної скарги сторони захисту і залишив у силі рішення суду першої інстанції.
Нагадаємо, у червні 2015 року військовослужбовець Овідіопольського РВК Одеської області, який відповідав за комплектацію військових частин, у тому числі в зоні АТО, відкрито відмовився виконати наказ командувача Сухопутних військ Збройних Сил України та військового комісара Овідіопольського РВК щодо вибуття до нового місця служби. Згідно припису - до військової частини, яка дислокується у зоні проведення антитерористичної операції.
Овідіопольський районний суд Одеської області визнав зазначеного офіцера винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 402 (непокора) КК України та призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі.

кількість переглядів: 2991