Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2017

Військовий прокурор Південного регіону України зустрівся з представниками Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні

/

8 жовтня 2017 року за узгодженням з Генеральною прокуратурою України військовий прокурор Південного регіону Максим Якубовський провів робочу зустріч із співробітниками представництва Моніторингової місії ООН в Україні з прав людини в Одеській, Херсонській та Миколаївській областях.
Зокрема, обговорювалися питання розслідування кримінальних проваджень відносно співробітників Служби безпеки України, у тому числі щодо фактів застосування катувань або інших видів жорстокого поводження з боку співробітників СБ України.
«Позиція військової прокуратури, - підкреслив військовий прокурор регіону, - ґрунтується на невідворотності покарання будь-якої особи, незалежно від її рангу, за скоєні злочини».
Максим Якубовський також надав співробітникам представництва Моніторингової місії ООН інформацію про розслідування кримінальних проваджень щодо фактів порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.
Окремо обговорено питання розслідування упродовж 2015-2017 років
кримінальних проваджень, розпочатих слідчими військової прокуратури за статтями 115, 121, 122, 127, 426-1, 432, 433, 434 Кримінального кодексу України.
На завершення зустрічі обидві сторони відзначили актуальність порушених у обговоренні питань та домовились про активну співпрацю і надалі у дослідженні стану дотримання прав людини в Україні.

кількість переглядів: 1999