Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.02.2017

За ухилення від військової служби матроса на Одещині засуджено до 3 років 1 місяця позбавлення волі

/

Білгород-Дністровським міськрайонним судом Одеської області за вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини або місця служби) матроса Ч. засуджено до покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки 1 місяць.
22-річний військовослужбовець військової служби за контрактом, визнаний винним у тому, що він на початку січня 2017 року, діючи всупереч інтересам служби, самовільно, без поважних причин, в умовах особливого періоду, залишив розташування частини і ухилявся від проходження військової служби протягом 17 діб.
Самостійно звільнивши себе від обов’язків військової служби, весь час, який «випадково» випав на новорічні та різдвяні свята, військовослужбовець проводив на власний розсуд.
При призначенні покарання суд урахував посередню характеристику обвинуваченого за місцем служби, а також той факт, що так і не ставши на шлях виправлення, військовослужбовець вдруге вчинив злочин, пов'язаний з ухиленням від військової служби.
Державне обвинувачення в суді підтримувала військова прокуратура Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України.

кількість переглядів: 2717