Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2017

Військовою прокуратурою до суду направлено обвинувальний акт щодо злочинної групи, яка діяла на території Одеської області

/

Слідчим відділом військової прокуратури Південного регіону України завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 9-ти учасників організованого злочинного угрупування, до складу якого входили діючі та колишні працівники органів Національної поліції, прокуратури та раніше судимі особи.
Як повідомлялось раніше, у вересні 2016 року військовою прокуратурою спільно з Управлінням СБУ в Одеській області, а також у взаємодії з ГУ Національної поліції та прокуратурою області викрито та припинено діяльність злочинної групи.
Досудовим розслідуванням установлено, що раніше судимі мешканці м. Чорноморська Одеської області у період з липня по вересень 2016 року, зорганізувавшись у стійке злочинне об’єднання для вчинення злочинів корисливої спрямованості здійснили злочини, пов’язані з крадіжкою із помешкань громадян та сховищ підприємств на території м. Чорноморська та м. Одеси, застосовуючи насильство, порушуючи безпеку та громадський порядок, а також готувались до інших подібних злочинів.
Для прикриття своєї злочинної діяльності та сприяння в ухиленні від кримінальної відповідальності за скоєні злочини до угрупування були залучені співробітники місцевих органів Національної поліції та прокуратури.
22 вересня 2016 р. Приморським районним судом м. Одеси за клопотанням слідчого військової прокуратури Південного регіону України обрано запобіжний захід для учасників злочинної групи у виді тримання під вартою.
Дії всіх вищезазначених осіб загалом кваліфіковано за ч. 2 ст. 121, ч. 4 ст. 296, ст. 386, ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 185, ч. 1 ст. 396, ч. 2 ст. 27, ч. 4 ст. 296 КК України.
 
Довідково:
Санкція ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння, вчинене групою осіб) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до десяти років.
Санкція ч. 4 ст. 296 КК України (хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю, із застосуванням іншого предмету, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень, вчиненого групою осіб) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Санкція ст. 386 КК України (перешкоджання з'явленню свідка, потерпілого, експерта, примушування їх до відмови від давання показань чи висновку) передбачає покарання у виді штрафу від п'ятдесяти до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців.
Санкція ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 185 КК України (готування до таємного викрадення організованою групою чужого майна, поєднаного з проникненням у житло або сховище) передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.
Санкція ч. 1 ст. 396 КК України (заздалегідь необіцяне приховування тяжкого злочину) передбачає покарання у виді арешту на строк до трьох місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

кількість переглядів: 2567