Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2017

Військовою прокуратурою вжито заходів щодо стягнення з підприємства-підрядника штрафних санкцій на суму понад 1 млн грн

/

05.07.2017 господарським судом Миколаївської області задоволено позов військової прокуратури Південного регіону України в інтересах держави в особі Міністерства оборони України до державного підприємства про стягнення штрафних санкцій в сумі понад 1 млн. грн. за порушення строку виконання гарантійних зобов’язань з середнього ремонту одного з ракетних катерів Збройних Сил України.
Як встановлено у ході вивчення, проведеного військовою прокуратурою, вказана заборгованість виникла у зв’язку з виявленою після ремонту ракетного катера несправністю водомасляного холодильника.
Незважаючи на порушення умов контракту, підприємство-підрядник, що на Миколаївщині, не усунуло дефекти по гарантії упродовж узгодженого терміну, що в цілому негативно впливає на боєготовність ВМС ЗСУ.
З метою усунення порушень закону та стягнення штрафних санкцій військовою прокуратурою Південного регіону України 23.05.2017 до вищевказаного суду пред’явлено позов на суму понад 1 млн грн.
Завдяки вжитим військовою прокуратурою заходам представницького характеру порушені економічні інтереси держави захищено в судовому порядку.

кількість переглядів: 2183