Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2017

Військовою прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно посадовців філії «Одеське управління військової торгівлі» Концерну «Військторгсервіс»

/

Військовою прокуратурою Одеського гарнізону Південного регіону України закінчено досудове розслідування і скеровано до суду обвинувальний акт за ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 368 КК України щодо завідувача дільниці та фахівця з фінансово-економічної безпеки філії «Одеське управління військової торгівлі» Концерну «Військторгсервіс».
Слідством установлено, що за продовження договорів оренди контейнерів державного підприємства, розташованих на ринку "7 кілометр", вищевказані особи вимагали хабарі у підприємців.
Загалом зловмисники планували отримати від 10 до 20 тис. дол. США від 45 підприємців.
Проте їх плани змінила військова прокуратура спільно зі співробітниками УСБУ в Одеській області, затримавши 25.11.2016 під час одержання першої частини неправомірної вигоди у сумі 75 тис. дол. США (по 5 тисяч з 15 підприємців).
Ураховуючи здобуті в ході здійснення досудового розслідування докази, які в повній мірі доводять вину підозрюваних, військовою прокуратурою обом хабарникам повідомлено про підозру у вчиненні вищевказаних кримінальних правопорушень та судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 400 тис. грн.
Обвинувальний акт направлено для розгляду до Приморського районного суду м. Одеси.
 
Довідково:
Нагадаємо, за поданням, внесеним 17.01.2017 військовою прокуратурою Одеського гарнізону Міністру оборони України в порядку ч. 3 ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» із займаних посад звільнено Генерального директора концерну «Військторгсервіс» та начальника філії «Одеське управління військової торгівлі».

кількість переглядів: 2817