Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.07.2017

За фактом поранення військовослужбовців на Черкаському полігоні військовою прокуратурою розпочато кримінальне провадження

/

20.07.2017 військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України за фактом поранення військовослужбовців Збройних Сил України до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення).
Наразі встановлено, що відповідно до наказу командира військової частини на загальновійськовому полігоні поблизу с. Черкаське Дніпропетровської області було сплановано проведення учбових стрільб з Т-64Б. Близько 8:00 год. внаслідок намотування детонуючого шнура від переносної установки розмінування на каток танку спрацював підривник, внаслідок чого 8 військовослужбовців, які знаходились неподалік, отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості.
П’ятьох поранених військовослужбовців евакуйовано до військового госпіталю з ушкодженнями середнього ступеню тяжкості, трьох – доставлено до обласної клінічної лікарні ім. Мечникова у тяжкому стані.
Слідчо-оперативною группою одразу проведено огляд місця події, допитано свідків.
Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону встановлюються причини та обставини, які призвели до нещасного випадку.
Досудове розслідування триває.

кількість переглядів: 3296