Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.11.2017

За втручання військової прокуратури земельні ділянки Тарутинського полігону загальною площею понад 2800 га повернуті у власність Міністерства оборони України

/

Господарським судом Одеської області 17 жовтня 2017 року задоволено позовну заяву військового прокурора Білгород-Дністровського гарнізону в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Білгород-Дністровської КЕЧ району до СФГ «Колос» щодо визнання недійсними договорів оренди землі та витребування земельних ділянок загальною площею понад 2800 га.
На виконання вищезазначеного рішення 15 листопада 2017 року сторонами виконавчого провадження підписано акт прийому-передачі, на підставі якого земельні ділянки реально повернуто оборонному відомству.
У ході судового розгляду встановлено, що вказані землі Тарутинського загальновійськового полігону вартістю понад 79 млн грн призначені для тренування військовослужбовців й підвищення їх бойового вишколу. Однак незаконним рішенням місцевої райдержадміністрації вони вилучені зі складу земель оборони і надані в користування приватному товариству для вирощування сільськогосподарської продукції.
Наразі за втручання та послідовних дій військової прокуратури Білгород-Дністровського гарнізону Південного регіону України розпорошені землі Міністерства оборони України повертаються у власність військового відомства.

кількість переглядів: 3468