Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.09.2023

На Херсонщині за колабораційну діяльність військовослужбовець постане перед судом (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно військовослужбовця прикордонного загону Державної прикордонної служби України за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).
За даними слідства, молодший сержант, у другій половині вересня 2022 року перебував на території тимчасово окупованої Херсонщини. Зрадивши присязі та перейшовши на бік ворога, він, після проходження стажування, з власної ініціативи, добровільно зайняв посаду «оперуполномоченного оперативного отдела» у незаконному правоохоронному органі – «ИК «Северная исправительная колония (№ 90)» Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области».
У червні 2023 року військовослужбовця затримали правоохоронці в порядку ст. ст. 208, 615 КПК України.
Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого відділу (з дислокацією у м. Херсоні) ТУ ДБР, розташованого у місті Мелітополі, за оперативного супроводу співробітників відділу внутрішньої та власної безпеки по 79 прикордонному загону Головного відділу внутрішньої
та власної безпеки «Південь» ДПСУ; Управління СБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

кількість переглядів: 405