Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.09.2023

На Херсонщині заступника начальника центру комплектування та його посередника взято під варту за одержання 4500 дол. США неправомірної вигоди (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру заступнику начальника ТЦК та СП – начальнику мобілізаційного відділення Херсонського районного ТЦК та СП, а також цивільній особі за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).
За даними слідства, підполковник, діючи за посередництва громадянина, вимагав та одержав від військовозобов’язаного неправомірну вигоду в сумі 4500 доларів США.
За ці кошти вони пообіцяли йому надати документи про визнання непридатним до військової служби та зняти з військового обліку.
Під час проведення санкціонованих судом слідчих дій правоохоронці задокументували більше 5 фактів видачі раніше цими особами іншим громадянам військово-облікових документів з відомостями про непридатність до військової служби за грошові кошти.
15.09.2023, після одержання 4500 дол. США неправомірної вигоди, підполковника разом із посередником затримано в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі їм обом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в розмірі: 1 млн 470 тис. грн - підполковнику, понад 214 тис. грн – його посереднику.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Миколаївській області, за оперативного супроводу співробітників відділу ГВЗНД Управління СБ України в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

кількість переглядів: 579