Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2023

На Кіровоградщині оператору відділу РТЦК та СП повідомлено про підозру у зловживанні впливом (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Кропивницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру оператору відділу Голованівського РТЦК та СП за зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, старший солдат вимагав та одержав від військовозобов’язаної особи неправомірну вигоду в сумі 300 доларів США.
За ці кошти він пообіцяв вплинути на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, щодо надання військовозобов’язаному довідки про тимчасову непридатність до військової служби.
18.09.2023, після одержання другої частини неправомірної вигоди в сумі 8 тис. грн., старшого солдата затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі затриманому готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУНП в Кіровоградській області, за оперативного супроводу співробітників Управління СБ України в Кіровоградській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 462