Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2023

10 тис. дол. США за переведення до небойової частини – військовослужбовцю Одеського РТЦК та СП повідомлено про підозру (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру військовослужбовцю Одеського РТЦК та СП за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).
За даними слідства, наприкінці червня 2023 року військовослужбовець вимагав та одержав від громадянки неправомірну вигоду в сумі 10 000 дол. США.
За такі кошти він пообіцяв «допомогти» у прийнятті позитивного рішення щодо переведення її племінника, діючого військовослужбовця, до іншого, небойового підрозділу, а також визнання його непридатним до проходження військової служби та подальшого звільнення.
Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Одеській області, за оперативного супроводу УСР в Одеській області ДСР Нацполіції України.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 


кількість переглядів: 586