Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.09.2023

Офіцера РТЦК та СП м. Одеси судитимуть за незаконне переправлення військовозобов’язаних через державний кордон України

/

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно офіцера відділення Приморського РТЦК та СП м. Одеси за фактом незаконного переправлення особи через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).
За даними слідства, вказаний офіцер, у грудні 2022 року, діючи з корисливих мотивів, за неправомірну вигоду в сумі від 6000 до 8000 дол. США, організовував схему незаконного переправлення військовозобов’язаних громадян через державний кордон України. Для реалізація злочинного плану він надавав їм документи про проходження військово-лікарської комісії, в яких містились недостовірні відомості щодо звільнення від військової служби у зв’язку із незадовільним станом здоров’я і забезпечували право на безперешкодний перетин державного кордону.
На початку лютого 2023 року від військовозобов’язаного громадянина він одержав неправомірну вигоду в сумі 6 000 дол. США.
15.03.2023, після скоєння злочину, був затриманий в порядку ст. 208 КПК України.
На час слідства посадовцю був обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави в сумі понад 214 тис. гривень.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого управління ГУНП в Миколаївській області, за оперативного супроводження ГУ ВБ УСБ України в Одеській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 478