Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.03.2024

Миколаївська спецпрокуратура: перед судом постав колишній керівник відділення зв'язку військової частини в Криму (ФОТО)

///

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Святошинський районний суд м. Києва військовослужбовця військової служби за контрактом визнав винним у дезертирстві та державній зраді (ч. 1 ст. 408, ч. 1 ст. 111 КК України).
Вироком суду йому призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 15 років з конфіскацією всього належного майна.
У суді доведено, що у 2014 році, під час тимчасової окупації території
АР Крим, колишній начальник відділення зв’язку ‒ начальник зв’язку штабу військової частини, з метою назавжди ухилитись від виконання обов’язків військової служби, не з’явився на службу.
Зрадивши Військовій присязі, він відмовився виконувати обов'язки несення військової служби у Збройних Силах України та перейшов на бік ворога, чим вчинив дезертирство та державну зраду.
У подальшому, з 2014 року і по сьогодні, вказана особа проходить військову службу у складі військової частини 12767 зс рф.
Досудове розслідування в порядку спеціального досудового розслідування (in absentia) здійснювали слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Миколаєві.

кількість переглядів: 223