Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2024

На Одещині арештовано громадянина за підозрою в організації переправлення військовозобов’язаних через державний кордон та підкуп прикордонника (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону громадянину повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України та наданні службовій особі неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 369 КК України).
За даними слідства, у лютому 2024 року вказаний громадянин, з метою особистого незаконного збагачення розробив план щодо сприяння незаконному переправленню військовозобов’язаних громадян України, яким наразі обмежено виїзд за межі України, через державний кордон.
Реалізуючи свій злочинний умисел, він доставив «ухилянта» до контрольованої прикордонної смуги, де надав начальнику групи моніторингу ДПСУ неправомірну вигоду у сумі 1 000 доларів США за сприяння у його подальшому переправленні через державний кордон України до Республіки Молдова поза межами пункту пропуску.
12 березня 2024 року, безпосередньо під час вчинення злочину, підприємливого громадянина затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Наразі йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою у виді застави в сумі 121 тис. 120 гривень.
Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу Білгород-Дністровського РВП ГУНП в Одеській області, оперативний супровід – ВВБ по 25 прикордонному загону ГВ ВВБ «Південь» ДПСУ.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

  


кількість переглядів: 188