Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

На Одещині прикордонника та військовослужбовця РТЦК та СП судитимуть за одержання 7 000 дол. США неправомірної вигоди (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Одеської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальні акти стосовно інспектора прикордонної служби прикордонного загону ДПСУ та військовослужбовця Роздільнянського РТЦК та СП за фактом одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України).
Встановлено, що у січні 2024 року вказані особи, діючи у змові, з метою швидкого незаконного збагачення, повідомили родичу військовозобов’язаної особи про майбутню мобілізацію з подальшим відправленням безпосередньо у зону ведення бойових дій.
За неправомірну вигоду в сумі 7000 дол. США вони «пообіцяли» допомогти у вирішення питання щодо відстрочки від призову за мобілізацією на півроку.
Наприкінці січня 2024 року зловмисники одержали 1200 дол. США неправомірної вигоди за виготовлення документів, які стали б підставою для зняття військовозобов’язаного з військового обліку Роздільнянським РТЦК та СП.
05 лютого 2024 року, під час отримання другої частини неправомірної вигоди в сумі 5800 доларів США, їх обох затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією у м. Одесі) ТУ ДБР, розташованого у м. Миколаєві, оперативний супровід ‒ Другий оперативний відділ (з дислокацією в м. Одеса) ТУ ДБР розташованого у м. Миколаєві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
  

кількість переглядів: 137