Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.04.2024

Довічне позбавлення волі з конфіскацією всього майна ‒ на Вінниччині засуджено військовослужбовця (ФОТО)

/

За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону Тульчинський районний суд Вінницької області визнав військовослужбовця військової служби за контрактом винним у вбивстві, розбої, викрадення офіційних документів та незаконному заволодінні транспортним засобом (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 357, ч. 3 ст. 289 КК України).
Вироком суду його засуджено до довічного позбавлення волі із конфіскацією всього майна, що є його власністю.
Доведено, що вказаний військовослужбовець, який мав довготривалі боргові матеріальні зобов’язання та перебував у скрутному матеріальному становищі через участь у онлайн іграх й ставках, а також систематично користувався послугами ломбарду, вирішив вчинити напад на знайому громадянку та умисне заподіяння їй смерті, з метою незаконного заволодіння її майном.
Так, у квітні 2023 року, підбурюваний жагою особистої наживи та незаконного збагачення, зловмисник уночі прийшов до будинку постраждалої, де під час зустрічі наніс їй не менше трьох ударів в область обличчя та голови, а коли вона впала, задушив мотузкою. Надалі він вчинив розбійний напад на її будинок, викрав належне жінці майно, зокрема, мобільну та комп’ютерну техніку, ювелірні прикраси, а також документи на загальну суму 200 тис. грн, якими у подальшому розпорядився на власний розсуд. Намагаючись приховати злочин, засуджений викрав авто постраждалої, на якому вивіз її тіло за межі населеного пункту та прикопав землею і гіллям, а автівку покинув в іншому місці.
Наразі вирок суду ще не вступив в законну силу. Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, раніше обраний засудженому, до набрання вироку законної сили залишено без змін.

кількість переглядів: 188