Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2024

На Миколаївщині заступниця начальника фінансово-економічної служби постане перед судом за недбалість

/

За процесуального керівництва прокурорів Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до Заводського районного суду м. Миколаєва направлено обвинувальний акт стосовно заступниці начальника фінансово-економічної служби військової частини за фактом недбалого ставлення до військової служби (ч. 4 ст. 425 КК України).
Встановлено, що у вересні 2023 року, вказана посадова особа, неналежно виконуючи свої службові обов'язки, не організувала діяльність своїх підлеглих та не здійснювала особистий контроль за їх діями. Через це, грошові кошти, призначені для виплат військовослужбовцям, безпідставно були перераховані на рахунок іншої фізичної особи.
Як наслідок, державі завдано збитків на суму понад 809 тис. гривень.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Першого слідчого відділу (з дислокацією у м. Миколаєві) ТУ ДБР, розташованого у місті Миколаєві.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

кількість переглядів: 127