Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.04.2024

На Херсонщині повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем начальнику продовольчої служби прикордонного загону ДПСУ (ФОТО)

/

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону начальнику продовольчої служби відділу тилового забезпечення прикордонного загону ДПСУ повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).
За даними слідства, у вересні 2022 року посадовець, використовуючи своє службове становище з метою одержання неправомірної вигоди у вигляді надприбутку, під час закупівлі хлібних виробів для військовослужбовців, підготував та підписав офіційні документи, на підставі яких з приватним підприємством було укладено договір за завищеною ціною.
Внаслідок цього державі в особі військової частини завдано збитків на загальну суму понад 400 тис гривень.
Наразі підозрюваному готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.
Досудове розслідування здійснюють слідчі другого слідчого відділу (у м. Херсоні) ТУ ДБР у м. Мелітополі, оперативний супровід ‒ 5 відділ 7 управління ДВКР СБ України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


кількість переглядів: 101